Waarom is HAQIM® kaas halal?

HAQIM® kaas is halal omdat wij halal stremsel gebruiken afkomstig van een rein en volgens de Islamitische ritus (dhabiya) geslachte kalveren. 

 

Waarom is HAQIM® kaas zo romig van smaak?

Voor onze HAQIM® Gouda kwaliteitskazen gebruiken wij Campina Weidemelk. Dit zorgt ervoor dat de kaas romig van smaak is. 

 

Waar kan ik HAQIM® kaas kopen?

HAQIM® kaas is in een aantal Jumbo supermarkten te koop. 

 

Welke soorten kaas heeft HAQIM®?

HAQIM® heeft 48+ kaas in de leeftijdsvarianten jong, jong belegen, belegen, extra belegen en oud. Verder heeft HAQIM® 35+ kaas in de leeftijdsvariant jong belegen. Alle kazen zijn verkrijgbaar in verschillende gewichts- en verpakkingssoorten. Tot slot heeft HAQIM® enkele speciale producten in het assortiment, zoals HAQIM®-borrelblokjes en HAQIM®-Mozzarella. Klik hier voor het complete assortiment van. 

 

Ik heb last van lactose-intolerantie. Mag ik HAQIM® kaas eten?

Over het algemeen kunnen mensen met een lactose-intolerantie gewoon kaas eten. Hollandse kaassoorten (halfharde en harde kaas) bevatten sporen van lactose, maar de hoeveelheid is vrijwel niet aantoonbaar. Naarmate de kaas langer rijpt, neemt het lactosegehalte af. Oudere kaas bevat dus nog minder lactose dan jonge kaas.

 

Ik ben allergisch voor gluten. Kan ik HAQIM® kaas eten?

Ja, dat kan, want kaas bevat geen gluten. Ook niet in de korst.

 

Welke voedingstoffen bevat HAQIM® kaas? 

HAQIM® kaas bevat voedingstoffen zoals calcium, eiwit, fosfor en vitamine B2 (riboflavine) en vitamine B12. Voedingstoffen die je dagelijks nodig hebt. HAQIM® kaas is dan ook gezond voor op brood of in de keuken.

 

Is HAQIM® kaas gezond?

Kaas bevat onder andere essentiële eiwitten en calcium: kaas is dus zeker gezond. Wel zitten er ook verzadigde vetten in kaas. Een teveel aan vetten is minder goed voor je, maar met een voldoende gevarieerd eetpatroon kun je uiteraard gewoon kaas eten.