• darkblurbg

                           

                                www.halal.nl 

Waarom is NIMAH kaas halal?

NIMAH kaas is halal omdat wij halal stremsel gebruiken afkomstig van een rein en volgens de Islamitische ritus (dhabiya) geslachte kalveren.

Wat is halal?

Halal is een islamitische term waarmee wordt aangegeven wat voor moslims rein en toegestaan is. Het gaat hierbij om de handelingen, het gedrag maar ook voedsel en producten. Het is de lifestyle met duidelijke voorschriften en richtlijnen waaraan moslims zich dienen te houden. Deze voorschriften en richtlijnen zijn gebaseerd en afgeleid uit de Koran, de Hadith en daaruit afgeleide soenna van de profeet Mohamed (vrede zij met hem). Het tegenovergestelde term is haram en betekent onrein, verboden.

Halal certificering

Alle producten van Nimah Food zijn gecertificeerd door de Halal Voeding en Voedsel (HVV) Keuringsdienst, internationaal bekend onder de naam HFFIA, Halal Feed and Food Inspection Authority.

De Halal Voeding en Voedsel Keuringsdienst is zowel een nationale als een internationale Halal-Keuringsdienst. Als zodanig keuren en certificeren zij verschillende multinationals wereldwijd. 

De HVV Keuringsdienst heeft een wereldwijde acceptatie waarbij de landen met de meest authentieke halal-regels hun keuring en certificering boven andere halal certificeerders stellen. Daarnaast hebben zij op verschillende niveaus betrekkingen met de overheid in Nederland en onderhouden zij nauwe betrekkingen met alle moslimgemeenschappen in de Europese Unie.